Mi csoda útjaink

Hosszan exponálunk

Velence 15 év után 2. rész

Egy kis hiányérzet

2016. január 18. - hosszan exponálunk

A római Advent kicsit eltérített Velencétől. Félbe maradt a beszámoló. 15 év után, a 15. házassági évfordulónk ürügyén ismét Velencében jártunk. Az előzmények. Íme a folytatás.

Első teljes napunk első feladata: megkeresni a Chorus Pass irodát. Zárt kapu, bent hangulatos kertecske.

ch.JPG

Irány a Frari. Semmi újat nem tudok mondani róla, ha csak azt nem, hogy a pantheon típusú templomok továbbra sem vonzanak. Elkezdtem apróra feldolgozni, ahogy mindig, de untam. Komolyan nem hoz lázba számomra teljesen ismeretlen híres emberek síremléke, különösen, ha nem is tetszenek. Viszont a barátok kórusát még most is tudnám nézegetni. (Sajnos a képeink nem sikerültek, így idegen tollakkal ékeskedem. https://commons.wikimedia.org /Tango 7174/ , http://www.zainoo.com illetve http://www.cs.utah.edu/~abhi/Travel/pics/europe2006/italy/venice/venice.html )

korus1.jpg

korus2.JPG

korus3.JPEG

A barátok kórusától nehezen szabadultam, Francesco Pianta fából faragott órájától még inkább. A nevet csak azért jegyeztem meg, mert többször is találkoztam vele, minden alkalommal elkápráztattak a művei. (http://www.scalarchives.com   http://www.chorusvenezia.org)

pianta3.jpeg

pianta1.jpg

pianta2.jpg

A Frari kolostorában Biennalés kiállítás. Alig tudtam figyelmen kívül hagyni a ... Fotókat? Képeket? Már nem is emlékszem. Kínosan csak a reneszánszra koncentráltam.

fr11.JPG

fr12.JPG

Minden csütörtökön délután fél négykor ingyenes vezetett túra van a Palazetto Bru-Zane-ban. Nem egy nagy durranás, de annyira kellemes és meghitt a kertje és annyira helyes volt az idegenvezető kislány, hogy egyáltalán nem sajnáltam azt a fél órát az életemből. Arról nem beszélve, hogy szerintem ide sem lehet bemenni csak úgy.

Visszamentünk a San Roccoba. Na, arra viszont kevés volt az idő. Megint elkezdtem apróra feldolgozni, megint belefáradtam és amikor oda jutottam volna, amitől lehidalok (Pianta faragványok), a teremőr bácsi egyáltalán nem kedvesen előrántotta a másfél méteres, húsz kilós kulcsot és látványosan bedugta a zárba. Mire mi kibotorkáltunk, a személyzetnek már csak a hátát láttuk.

sr3.JPG

sr2.JPG

sr1.JPG

Férjemnek beakadt valahogy a Ca' Vendramin, úgyhogy nyomtunk még egy casino kört is. Ügyesen, magabiztosan besétáltunk, nézelődtünk, kimentünk a Canal felőli végére, megnéztük a híres feliratot, de amikor az emeletre indultunk, közölték, hogy az fizetős. Mi ártatlanul: csak a Wagner múzeumot keressük. Rögtön megenyhültek és kaptunk egy gépelt cetlit. Előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

Nagyjából ennyi volt az első nap. Meg séta, bámulás, séta, bámulás, levés. Nem tudom sok vagy kevés, nekem hiányérzetem maradt, de a város mindenért kárpótol. Bárhová nézek, csoda. Víz vagy tér, házak vagy hajók, nappal vagy éjszaka.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszanexponalunk.blog.hu/api/trackback/id/tr298282434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása