Mi csoda útjaink

Hosszan exponálunk

Velence velem se (kivételezett)

2021. augusztus 29. - hosszan exponálunk

Talán túlzottan vártam a találkozást. Túl sok idő telt el egymás nélkül. Esetleg elfelejtettem, hogyan is kell jól utazni. Vagy Velence mégsem az, akinek hittem.

Tovább

Tisza-tavi tekergések

Szerettem volna azt írni, hogy egy Tisza-tavi nyaraláshoz csak egy kerékpár és több tonna szúnyogirtó kell, de ez nem teljesen igaz. Strandidő híján főleg nem az.

bev1-min.jpg

Tovább

Provence-i fűszeres

2. rész

Provence-i beszámolónk első része Bonnieux-ben ért véget, maradjunk is itt még egy kicsit. A Luberon vidék falvairól már mindent leírtak, Gordes és társai a toplisták élén tanyáznak. Nekem mégis egy kopár, sziklás, de ettől függetlenül nagyon izgalmas falu, Lacoste volt a kedvencem.

20190927_132356_hdr-min.jpg

20190927_131822_hdr-min.jpg

Tovább

Provence-i fűszeres

1. rész

Két, Provence-ban eltöltött hét után nehéz a választás. Lesz hát mindenből egy kicsi – egy csipet ez, egy csipet az, egy csipet amaz – mint a provence-i fűszerkeverékben. Az első részben piacokon, vízparton és hidakon járunk.

 

Tovább

Csordultig a Kömpe szeme

Őrségi mégegyszer

A már megszokott nyári, barátos-bringás-országfelfedezős utazásunk célpontja idén is az Őrség volt. Tavaly leraktuk az alapokat, idén mélyfúrásokat végeztünk. (És sokat ettünk.) Bár az időjárás lehetett volna még kegyesebb, azért nem panaszkodhattunk. Erdei séta, tóban fürdés, bringatúra, kultúra. 

Tovább

Kecskesajttól káposztás csülökig

Gasztrokalandok az Őrségben

Tavalyi nyaralásunk után hiányérzetünk maradt, ezért tértünk vissza az Őrségbe. Úgy esett, hogy szépen végiggondolt terveink a gasztronómiai élvezetek köré szerveződtek. Haladjunk sorrendben: kávé, előétel, teljes ételsorok, ebéd utáni kávé - ügyesen elosztva egy hétre.

 20190712_145645-min.jpg

Tovább

Többet ésszel, mint kérdéssel

Utazásszervezés egyénileg

Sajnos az ember alapvetően lusta. Ha önállóan akarsz utazni, akkor azt meg kell szervezni. A szervezés hosszú és időigényes feladat. Ha nincs időd és türelmed, akkor kérj segítséget. A fórumokon és a közösségi oldalakon feltett kérdések nem azonosak a szervezéssel. Hidd el, bepötyögni ezeket pontosan annyi ideig tart, míg megkeresni rájuk a választ. Mindenki elkezdte valahogy, neked is menni fog. (kép)

 

kep1-min.png

Tovább

Bologna tanít és etet

Bologna remek hely. Pont megfelelő méretű, hangulatos, barátságos, fiatalos. Minden van, ami egy rövid utazáshoz kell: kaja, buli, kultúra. Két-három napot is megér, de ha csak átutazóban vagyunk egy napra, akkor is nagyon mutatós.

20190614_174541_hdr-min.jpg

Tovább

Döblingtől Hietzingig – A másik Bécs

Vannak városok, ahol már mindenki járt, mégsem látta igazán. Például Bécs. Csak egy háromnapos bérlet kell, meg némi tervezés. Hundertwasser, Otto Wagner és Zaha Hadid. Parkok, középkori freskó meg zongoraszó a kávéházban.


Tovább
süti beállítások módosítása