Mi csoda útjaink

Hosszan exponálunk

Provence-i fűszeres

2. rész

2019. október 29. - hosszan exponálunk

Provence-i beszámolónk első része Bonnieux-ben ért véget, maradjunk is itt még egy kicsit. A Luberon vidék falvairól már mindent leírtak, Gordes és társai a toplisták élén tanyáznak. Nekem mégis egy kopár, sziklás, de ettől függetlenül nagyon izgalmas falu, Lacoste volt a kedvencem.

20190927_132356_hdr-min.jpg

20190927_131822_hdr-min.jpg

Tovább

Provence-i fűszeres

1. rész

Két, Provence-ban eltöltött hét után nehéz a választás. Lesz hát mindenből egy kicsi – egy csipet ez, egy csipet az, egy csipet amaz – mint a provence-i fűszerkeverékben. Az első részben piacokon, vízparton és hidakon járunk.

 

Tovább

Csordultig a Kömpe szeme

Őrségi mégegyszer

A már megszokott nyári, barátos-bringás-országfelfedezős utazásunk célpontja idén is az Őrség volt. Tavaly leraktuk az alapokat, idén mélyfúrásokat végeztünk. (És sokat ettünk.) Bár az időjárás lehetett volna még kegyesebb, azért nem panaszkodhattunk. Erdei séta, tóban fürdés, bringatúra, kultúra. 

Tovább

Kecskesajttól káposztás csülökig

Gasztrokalandok az Őrségben

Tavalyi nyaralásunk után hiányérzetünk maradt, ezért tértünk vissza az Őrségbe. Úgy esett, hogy szépen végiggondolt terveink a gasztronómiai élvezetek köré szerveződtek. Haladjunk sorrendben: kávé, előétel, teljes ételsorok, ebéd utáni kávé - ügyesen elosztva egy hétre.

 20190712_145645-min.jpg

Tovább

Az Amalfi-part smink nélkül

Ez a bejegyzés nem jött volna létre, ha nem kerül elém 4-5 lelkendező cikk a múlt héten Amalfiról. Ezért megírom saját, két évvel ezelőtti tapasztalatainkat. Megengedve, hogy egyszerűen nem volt szerencsénk.

elso-min.JPG

Tovább

Többet ésszel, mint kérdéssel

Utazásszervezés egyénileg

Sajnos az ember alapvetően lusta. Ha önállóan akarsz utazni, akkor azt meg kell szervezni. A szervezés hosszú és időigényes feladat. Ha nincs időd és türelmed, akkor kérj segítséget. A fórumokon és a közösségi oldalakon feltett kérdések nem azonosak a szervezéssel. Hidd el, bepötyögni ezeket pontosan annyi ideig tart, míg megkeresni rájuk a választ. Mindenki elkezdte valahogy, neked is menni fog. (kép)

 

kep1-min.png

Tovább

Bologna tanít és etet

Bologna remek hely. Pont megfelelő méretű, hangulatos, barátságos, fiatalos. Minden van, ami egy rövid utazáshoz kell: kaja, buli, kultúra. Két-három napot is megér, de ha csak átutazóban vagyunk egy napra, akkor is nagyon mutatós.

20190614_174541_hdr-min.jpg

Tovább

Döblingtől Hietzingig – A másik Bécs

Vannak városok, ahol már mindenki járt, mégsem látta igazán. Például Bécs. Csak egy háromnapos bérlet kell, meg némi tervezés. Hundertwasser, Otto Wagner és Zaha Hadid. Parkok, középkori freskó meg zongoraszó a kávéházban.


Tovább

Város a város alatt

Nápoly, egy szinttel lejebb

Kevés olyan hely van, ahol egy utazás áráért rögtön kettőt kapunk. Nápoly ilyen. Több ezer éves város a jelenlegi város alatt. Innen is, onnan is lenéztem az alvilágba és ismét kiderült, nem feltétlenül a legismertebb a legjobb. Először lássuk hol kukkanthatunk be a föld alá, aztán mondom, én melyiket miért szerettem vagy nem. A temetők, sírkamrák és katakombák nélküli térkép így néz ki. Most a piros pipákkal jelzett helyeken jártam, előző alkalommal a kékekben.

 

Tovább

Nápolyt látni és végigenni!

Minden utazásom hosszas előkészületeket igényel. De hogy étlapot is terveztem volna, na, olyan még nem volt. Íme a bizonyíték: 

tablazat-min.jpg

Majdnem az összes helyre eljutottam, majdnem mindent megkóstoltam, jöjjenek tehát az ajánlatok!

20190220_092403-min.jpg

20190220_092418-min.jpg

Tovább