Mi csoda útjaink

Hosszan exponálunk

Tegyük meg, amit a próféta mond: "Szóltam, vigyázok utamra, hogy ne vétkezzem nyelvemmel. Őrizet alá vettem számat. Elnémultam, megalázkodtam és hallgattam a jókról"

Kamalduli Remeteség, Majk

2015. szeptember 25. - hosszan exponálunk

Néhány héttel a megújult kolostorépület átadása után jártunk Majkon. Az Oroszlány melletti barokk műemlékegyüttes cellaházakból, templomtoronyból és kolostorból áll.

A konventépület állandó kiállításán megismerkedhetünk a rend történetével, a Refektóriumban elidőzhetünk Romuáld, a rend alapítójának életét megidéző freskók és az elmaradhatatlan utolsó vacsora képei között.

fres8.JPG

fres3.JPG

Nézelődhetünk a a laikus testvérek (fráterek) lakószobáiban, a vendégszobákban, az asztalos- és sütőműhelyben, a mosodában, az istállóban és a kocsiszínben is. A pinceszinten korhűen berendezett gazdasági helyiségek, konyhák és kamrák várnának... Várnának, ha lenne rá idő. 

 

A vezetett túrák átka itt is utolér. Nem azt nézzük, ami minket leginkább érdekel; nem annyi ideig, ameddig mi szeretnénk. Az idegenvezető hölgy többször elmondja és minden alkalommal elnézést is kér, de emberhiánnyal küzdenek, ezért az "erőltetett menet". Sajnos lett volna még néznivaló, de a biztonsági őrök toporgása távozásra kényszerített. 

A túrák óránként indulnak. Mi hétvégén voltunk, de aki megteheti, hétközben menjen. Várhatóan kevesebb látogató és több idő lesz a jutalma.

A környékről se feledkezzünk el, sétáljunk, üldögéljünk, nézelődjünk.

Végül tegyünk egy sétát a közeli tó körül és vegyünk példát a teknősről!

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszanexponalunk.blog.hu/api/trackback/id/tr547789024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hosszan exponálunk · hosszanexponalunk.blog.hu 2016.01.28. 17:37:34

@AlessiaErika: Igen, ez számomra sem teljesen világos. Bár amikor mi voltunk, nem úgy tűnt, mintha lennének vendégek a kiadott házakban...
süti beállítások módosítása