Mi csoda útjaink

Hosszan exponálunk

Többet ésszel, mint kérdéssel

Utazásszervezés egyénileg

2019. június 27. - hosszan exponálunk

Sajnos az ember alapvetően lusta. Ha önállóan akarsz utazni, akkor azt meg kell szervezni. A szervezés hosszú és időigényes feladat. Ha nincs időd és türelmed, akkor kérj segítséget. A fórumokon és a közösségi oldalakon feltett kérdések nem azonosak a szervezéssel. Hidd el, bepötyögni ezeket pontosan annyi ideig tart, míg megkeresni rájuk a választ. Mindenki elkezdte valahogy, neked is menni fog. (kép)

 

kep1-min.png

Példákon szeretném bizonyítani, hogy a fenti kijelentés megállja a helyét. 

Kérdés: Ekkor és ekkor ide és ide utazunk. Tudnátok ajánlani, amit érdemes megnézni? (Itt azt nem szoktam érteni, hogy miért azt az úticélt választottátok?)

Megoldás: beírod a google keresőbe, hogy látnivalók+város neve. Azokat a találatokat, amik alatt azt látod, hogy hirdetés, kihagyod. Amit az első oldalon találsz, kezdetnek elég. 

latnivalok-min.png

Old school megoldás: emeld le a polcról a vonatkozó útikönyvet. Esetleg vegyél / kérj / kölcsönözz egyet. Vagy rendelhetsz a neten. (kép)

collage-min.jpg

Kérdés: Ekkor, ennyien, ide megyünk. Tud valaki jó szállást ajánlani?

Megoldás: Kezdőként legyen a booking. Nagyon pontosan beállítod a szűrőket: mikor, mennyiért, milyen típusú, milyen szolgáltatással, milyen értékeléssel, stb. Igény szerint sorba állítod őket és válogatsz.

Kérdés: Ekkor, ennyien, itt, ezt a programot tervezzük. Hogy jutok el oda, mennyibe kerül, hol a parkoló, mennyi a kávé, hol van a mosdó, stb.

Megoldás: Nagy valószínűséggel olyan helyre készülsz, ahol jártak már előtted. Tehát lesz róla információ. Eljárás, mint fentebb, a látnivalóknál. Beírod a keresőbe, hirdetéseket átugrod, első oldalt végigbogarászod.

Megoldás II: Nagy eséllyel a google térképen is rajta lesz. Megnyitod, beírod a helyet. Rákattintva rengeteg sok mindent találsz a bal oldalon. Például a hivatalos honlap címét, fényképeket, az emberek véleményét, néha a nyitvatartást, telefonszámot, egyéb információkat is. A hivatalos honlap legtöbbször tartalmazza a kérdéseidre adott válaszokat.

Közlekedéstervezés: Megkeresed a célpontot a google térképen, megjelölöd, majd ráklikkelsz az útvonaltervezőre. Kiindulási pontként beírod vagy megjelölöd a szállás címét. Beállítod az utazás módját (autó, tömegközlekedés, gyalog) és lám, ott a megoldás.

Talán elég is a példákból. Biztosan értitek, mire gondolok. Ezeket mind meg tudod oldani egyedül. Végig kell gondolni, leülni és megcsinálni.

Ismerem a kifogást: tudom ott a Google de annyi információ van és annyi véglet, és személyes tapasztalatokat várok. Gondold végig egy kicsit: a fórum/facebook tagja mennyivel hitelesebb, mint a több ezer visszajelzés, értékelés, vélemény a különböző oldalakon? Igen, tudom. Nagyon sokat kell olvasni. Ami nagyon sok időt vesz igénybe. Ezt is tudom. De most képzeld magad a többiek helyébe: valaki napokat, hónapokat, éveket töltött azzal, hogy ezt a rengeteg tudást összegyűjtse... Némileg jogosan érezheti, hogy más csak le akarja aratni az ő munkájának gyümölcsét. Vagy szerinted nem így van?

 

Amennyiben egyénileg szeretnél utazást szervezni, ezek az első lépések. Csak gyakorolni kell és pár alkalom után rutinból megy az egész. Aztán már élvezni is fogod. Mert az utazás a készülődéssel kezdődik. Ami majdnem olyan jó, mint világot látni.

Ha ezek után mégis úgy gondolod, ehhez neked se időd, se kedved, keress bátran! Segítek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszanexponalunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4714911734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása