Mi csoda útjaink

Hosszan exponálunk

70 ezer tégla

A kőszegi Kálvária

2015. szeptember 21. - hosszan exponálunk

Kőszeg belvárosa kicsi, de elbűvölő. Ugyanez igaz a környékre is. Nem is túrának mondanám, inkább egy kellemes sétának. Ennyi kell, hogy eljussunk a Szulejmán (Szultán) kilátóig és lenézhessünk.

pict7157.JPG

pict7158.JPG

Ha a Chernel-kert felől érkeztünk, a sárga alpannonia jelzést követve jutunk a Kálvária-hegyre. Ha a városból támadnánk, a Jurisics-vártól a kék jelzésen haladjunk. Láttunk már Kálváriákat, nem is egyet.

Mindegyik másért szép. Ez a szobrok miatt.

A stációfülkék nem túl jelentősek, az épületeket a 19. század végén építették, bennük pedig sorozatgyártással előállított keresztút ábrázolások találhatók a 20. század elejéről. 

Lefelé sétálva nem csak köveken, gyökereken és faágakon bukdácsoltunk, hanem tégladarabokon is. Mintha írás lett volna rajtuk.. Azt akartuk hinni, hogy abból a 70 ezer darabból maradtak itt, amelyet a hívek - a helyi legenda szerint - a saját kezükkel hordtak fel a templom építéséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszanexponalunk.blog.hu/api/trackback/id/tr307772962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása